Vriendenkring Hopeloos bouwt dansörgel ‘In de 14 Billekens’

Voor de Brabantsedag 2024, geïnspireerd door het gedicht van Lodewijk van Woensel, begint Vriendenkring Hopeloos met het bouwen van het dansörgel ‘In de 14 Billekens’. Dit unieke initiatief brengt een eerbetoon aan de legendarische danszaal ‘De 14 Billekens’ in Zandhoven, België.

Afbeelding: Vriendenkring Hopeloos | Tekst: redactie Mijn Heeze/ Vriendenkring Hopeloos

‘De 14 Billekens’ was in zijn hoogtijdagen een populaire ontmoetingsplaats waar menig dansliefhebber zijn hart kon ophalen. De naam van de zaal, genoemd naar de achterwerken van de 7 dochters van de eigenaar, is tot op de dag van vandaag een begrip in de regio. Artiesten zoals Johnny Hoes en Eddy Wally waren graag geziene gasten in deze bruisende locatie, waar ieder weekend werd genoten van heerlijke dansmuziek en gezelligheid.

Het dansörgel ‘In de 14 Billekens’ wordt ontworpen door een getalenteerd team bestaande uit Eefje Goudsmits, Marc van Beek en Robert Claassen. Het orgel zal niet alleen een eerbetoon zijn aan de rijke geschiedenis van ‘De 14 Billekens’, maar ook een hommage aan de muzikale erfgoed van die tijd.

Een bijzonder detail van dit project is het originele glas-in-lood reclame raam van ‘De 14 Billekens’, dat momenteel te bewonderen is in het Orgelmuseum Dansant in Hilvarenbeek. Dit raam vormt een belangrijk stukje geschiedenis.

Heb je een foutje gespot in onze tekst? We waarderen je feedback! Neem gerust contact op met de redactie via redactie@mijnheeze.nl. Samen streven we naar de best mogelijke content.

redactie@mijnheeze.nl

Whatsapp: 06 29222435

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292

error: Inhoud is beschermd !!