Film in ‘t Perron: Sisi und Ich – bezien door de ogen van het feminisme

Na de onvergetelijke romantische Sissi-trilogie uit de jaren vijftig, waarin Romy Schneider schitterde als Elisabeth van Beieren (1837-1898), heeft de Oostenrijk-Hongaarse keizerin Elisabeth – Sisi voor intimi – recentelijk haar weg gevonden naar de wereld van het feminisme. In het pittige Corsage (2022) van Marie Kreutzer tracht ze vastberaden haar korset (de ‘corsage’ uit de titel) van zich af te werpen. In het even tragikomische als meeslepende ‘Sisi & Ich’ aanschouwen we deze legendarische figuur door de ogen van haar hofdame Irma, vertolkt door de voortreffelijke actrice Hüller.

Foto en tekst aangeboden door ‘t Perron

Irma beschouwt Sisi aanvankelijk als een imposante maar enigszins giftige vrouw. Gaandeweg ontvouwt zich echter een onverwachte dimensie, en ziet Irma in Sisi niet alleen een vorstin, maar ook haar grote liefde. ‘Sisi & Ich’ biedt een unieke kijk op de innerlijke wereld van keizerin Elisabeth, waarbij de grenzen tussen kracht en kwetsbaarheid, macht en liefde, op indrukwekkende wijze vervagen.

De voorstelling vindt plaats op woensdag 7 februari om 14:00 uur in de theaterzaal van ‘t Perron. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar voor slechts € 5,00 via de website of aan de bar.

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp

Share:

Heb je een foutje gespot in onze tekst? We waarderen je feedback! Neem gerust contact op met de redactie via info@redactie.nl. Samen streven we naar de best mogelijke content.

redactie@mijnheeze.nl

Whatsapp: 06 29222435

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292