Ontdek de Natuurlijke Wereld met Mari de Bijl

Mari de Bijl, bekend als voormalig boswachter bij Brabants Landschap, columnist bij het Eindhovens Dagblad en bestuurslid van Water Natuurlijk voor Waterschap de Dommel, brengt de natuur tot leven met zijn kleine miniatuurfilmpjes. Hoewel hij regelmatig deze pareltjes deelt op X.com (voorheen Twitter), hebben velen deze prachtige beelden nog niet kunnen zien.

Omslag foto: Beeld van Mari de Bijl (op X.com) | Filmpjes: Mari de Bijl |  Foto Boomleeuwerick: Istock | Tekst over Mari: Redactie Mijn Heeze | Tekst over Boomleeuwerik: Los gebasseerd op tekst van de Vogelbescherming.

Maar goed nieuws voor natuurliefhebbers! Mari heeft toestemming gegeven aan Mijn Heeze om een selectie van zijn miniatuurfilmpjes/ X berichten zo nu en dan online te delen, zodat een groter publiek kan genieten van zijn observaties en avonturen in de natuur.

Met zijn achtergrond als boswachter weet Mari als geen ander de schoonheid en bijzonderheden van de natuur vast te leggen. Zijn filmpjes zijn vaak gevuld met opvallende aspecten van flora en fauna die hij tegenkomt tijdens zijn verkenningen in de natuur rond ons dorp.

Dus, voor degenen die nog niet bekend zijn met Mari’s werk, is dit een uitgelezen kans om de magie van de natuur te ervaren door zijn lens. Blijf op de hoogte van onze online kanalen om deze geselecteerde natuurverhalen van Mari de Bijl te bekijken en te genieten van de wonderen van de natuur!

De selectie van deze week

Vandaag gaat Mari’s aandacht volledig naar de boomleeuwerik, een opvallende vogel die voornamelijk te vinden is op de zandgronden, heidegebieden en stuifzanden in Nederland. Kenmerkend voor de boomleeuwerik is zijn zeer korte staart, waardoor hij gemakkelijk te herkennen is.

Credits:Jordan Yates Stockfoto ID:1717151569 Datum van uploaden:05 oktober 2023 Locatie:United Kingdom

 

Credits:Jordan Yates | :05 oktober 2023 | :United Kingdom

Maar nog voordat je de boomleeuwerik ziet, zal je hoogstwaarschijnlijk zijn zang horen. Deze vogel staat er namelijk om bekend eerst zijn lied te laten klinken voordat hij zichzelf laat zien. Tijdens zijn zang vliegt de boomleeuwerik in grote kringen boven zijn territorium, in een golvende vlucht. Aan het einde van zijn zang laat hij zich in een prachtige spiraalvlucht naar beneden glijden, wat een indrukwekkend schouwspel is om te aanschouwen.

Lees meer over de Boomleeuwerik op de website van de Vogelbescherming.

Aan de rand van de Strabrechtse hei. Je hoort de jodelende zang van de #boomleeuwerik. De hei komt weer tot leven.

Hier de #boomleeuwerik wat closer geupt. Upper geclosed…eh, dichterbij.
 
Heb je een foutje gespot in onze tekst? We waarderen je feedback! Neem gerust contact op met de redactie via redactie@mijnheeze.nl. Samen streven we naar de best mogelijke content.

redactie@mijnheeze.nl

Whatsapp: 06 29222435

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292

error: Inhoud is beschermd !!