Nieuwe buurt ‘Wilhelminapark’ op bedrijventerrein Nieuwendijk in Heeze

Het bedrijventerrein tussen de Nieuwendijk, de Oude Stationsstraat en de Groote Aa in Heeze ondergaat een transformatie naar een levendige woonomgeving genaamd ‘Wilhelminapark’. Gemeente Heeze-Leende heeft hierover een overeenkomst gesloten met gebiedsontwikkelaar Symphony Estates uit Eindhoven.

Foto + illustratie en tekst zijn aangeboden door Gemeente Heeze-Leende

De nieuwe wijk, die naar verwachting vanaf circa 2026 zal worden gerealiseerd, biedt ruimte voor circa 90 woningen, variërend van huur- tot koopwoningen in diverse prijsklassen. Wethouder Groenewoud benadrukt het belang van deze ontwikkeling in de krappe woningmarkt, waarbij betaalbare woningen worden toegevoegd en de woonkwaliteit in het gebied wordt verbeterd.

De buurt zal een diversiteit aan woningtypes bevatten, waaronder starterswoningen, gelijkvloerse hofwoningen voor senioren, ruime tweekappers en luxe koopappartementen. De architectuur en groenvoorzieningen zullen zorgen voor een parkachtige setting, waarbij aandacht wordt besteed aan de natuurlijke omgeving en verbinding met de Groote Aa.

Omringende bewoners zijn geïnformeerd over het initiatief en de eerste reacties zijn positief. De komende maanden zal de locatie worden onderzocht en het stedenbouwkundig- en landschapsplan verder ontwikkeld. Een informatiebijeenkomst met omwonenden staat gepland voor komend voorjaar, waarbij men kan meepraten over de plannen.

Indien alles volgens planning verloopt, zal de bestemmingsplanprocedure volgend jaar starten, waarna de realisatie van ‘Wilhelminapark’ in 2026 van start kan gaan.

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op de website: wilhelminaparkheeze.nl

Of lees het persbericht van de gemeente:

Heb je een foutje gespot in onze tekst? We waarderen je feedback! Neem gerust contact op met de redactie via redactie@mijnheeze.nl. Samen streven we naar de best mogelijke content.

redactie@mijnheeze.nl

Whatsapp: 06 29222435

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292

error: Inhoud is beschermd !!