Mooiste Boom nu echt de grond in

Vandaag – Woensdag 29 november – hebben de twee winnaars van “De Mooiste Boom van de Gemeente” hun beloofde inlandse eik definitief geplant, nadat er eerder een symbolische uitreiking was geweest omdat het plantseizoen toen nog niet begonnen was. 

Foto’s van Diny Snoeijen | Tekst: IVN Heeze-Leende & Ruud Krielaart

Marloes van de Weele, die op de winnende boom had gestemd, had een locatie uitgekozen in de Bulders langs de Randweg op de hoek van de Ringgreppel. Piet den Besten, die de winnende boom genomineerd had, wilde zijn boom op het grasveld van de Imker plaatsen. Wethouder Robert Groenewoud was in beide gevallen aanwezig om assistentie te verlenen. Samen met de voorzitter van het IVN, Ben Pollmann, werden de bomen geplant, onder toeziend oog van de buitendienst-medewerkers van de gemeente.

In het voorjaar van dit jaar werd door IVN Natuureducatie een verkiezing uitgeschreven van de Mooiste Boom van onze gemeente. De boom die de meeste stemmen kreeg was de zomereik op het grasveldje van de Stoelenmatter/Tinnegieter in Heeze. De inlandse eik werd gekozen uit 10 genomineerde bomen uit Heeze, Leende en Sterksel. Uit degenen die op de boom gestemd hadden werd uiteindelijk één winnaar geloot, Marloes van der Weele uit Heeze.

De prijswinnaar en degene die de boom genomineerd had ontvingen in juli van dit jaar al een certificaat en een Wonderboom, een boom uit de wolfsmelkfamilie. De zomereik zelf kon toen dus niet geplant worden. Uiteindelijk is dit nu alsnog gedaan.

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp

Share:

Heb je een foutje gespot in onze tekst? We waarderen je feedback! Neem gerust contact op met de redactie via info@redactie.nl. Samen streven we naar de best mogelijke content.

redactie@mijnheeze.nl

Whatsapp: 06 29222435

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292