Monumentale hekken Kasteel Heeze bijna klaar voor de toekomst

Na een intensieve restauratie van een half jaar zijn de monumentale toegangspoorten van Kasteel Heeze weer op hun oorspronkelijke plek teruggeplaatst. Momenteel staan de hekken in de primer en zullen ze binnenkort een nieuwe verflaag krijgen voordat ze volledig gebruiksklaar zijn. De restauratie van de hekken is uitgevoerd door Anton Rombout van Rombout Smeedwerken uit ‘s-Hertogenbosch.

Foto: Rombout Smeedwerken | Tekst: Redactie Mijn Heeze

Anton Rombout heeft de hekken een half jaar geleden gedemonteerd in opdracht van Stichting Kasteel Heeze. Volgens Rombout kunnen de hekken nu weer zo’n 50 jaar mee, mits hondenbezitters hun viervoeters ervan weerhouden om tegen de hekken aan te plassen.

Wanneer het schilderwerk aan de hekken gaat plaatsvinden is onbekend. De hekken zullen nog niet in volle glorie schitteren op het moment dat Sint Nicolaas zijn intrek neemt in het kasteel.

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp

Share:

Heb je een foutje gespot in onze tekst? We waarderen je feedback! Neem gerust contact op met de redactie via info@redactie.nl. Samen streven we naar de best mogelijke content.

redactie@mijnheeze.nl

Whatsapp: 06 29222435

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292