Iconisch ‘t St.-Jobsklokje Keert Terug na Restauratie

Na een uitgebreide restauratie is het iconische ‘t St.-Jobsklokje vanochtend om 08:00 uur opnieuw geïnstalleerd op zijn vertrouwde plek aan ‘t Ven in Heeze. De nieuwe klokkenstoel, vervaardigd door Timmerbedrijf van Gerwen en Odijk Timmerwerken, is geplaatst ter vervanging van de versleten voorganger uit 1974.

Foto’s: Michel Naninck | Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met:

Op aandringen van buurtbewoners heeft de gemeente de klokkenstoel volledig gerestaureerd, inclusief een informatief bordje van Heemkundekring ‘De Heerlijkheid Heeze-Leende-Zesgehuchten’ (bordje moet nog komen). De vervanging was noodzakelijk vanwege de slechte staat van de vorige klok, die na 50 jaar gebruik risico’s vertoonde. Het houtwerk was “op”. Voorbijgangers trokken aan de belketting en daarbij ontstond gevaar voor omvallen. De nieuwe constructie is vervaardigd van onbehandeld eikenhout en voorzien van verbeterde dakmaterialen en men belooft dat het weer een tijdje mee kan gaan.

In 1962 plaatste de Heemkundekring als herinnering een klokkenstoel op de vermoedelijke locatie van de oude St. Jobskapel, compleet met het St. Jobsklokje eronder. In 1974 werd de klokkenstoel uit 1962 vervangen en nu weer 50 jaar later was alles weer aan vervanging toe. Meer informatie is te vinden op de Erfgoedwiki.

Heb je een foutje gespot in onze tekst? We waarderen je feedback! Neem gerust contact op met de redactie via redactie@mijnheeze.nl. Samen streven we naar de best mogelijke content.

redactie@mijnheeze.nl

Whatsapp: 06 29222435

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292

error: Inhoud is beschermd !!