Herfstvakantie: Plezier voor Kinderen en Avonturen in de Natuur!

Hoewel we lang hebben genoten van aangenaam herfstweer, brengt de herfstvakantie ons wat koeler weer. Maar maak je geen zorgen, we hebben mooie plannen om zowel jonge als oude avonturiers te vermaken!

Op dinsdag 17 oktober om 10:00 uur en op donderdag 19 oktober kun je met je kleintjes naar ‘t Perron komen om twee leuke kinderfilms te bekijken: Ernest en Celestine op avontuur in Brabbelland en The Little Mermaid. Een geweldige kans om samen van de magie van film te genieten.

Foto en tekst: Joost Heessels/ Mijn Heeze

Maar als je kinderen geen zin hebben in een film, raden we een heerlijk avontuur in de buitenlucht zeker aan. Trek ze hun lekkerste jas en beste schoenen aan en ga op ontdekkingstocht. Wandelen over het Kabouterpad op de Strabrechtse Heide is een mooie optie.

Kabouters

Bij HeideCafé De Strabrechtse Heide staat een speciale rugzak voor je klaar, compleet met alle benodigdheden om op zoek te gaan naar kabouters. Met een puntmuts op je hoofd kun je een route van 1 km volgen. Onderweg kun je luisteren naar kabouterverhalen uit de Kabouter-klapkaart en leuke kabouteropdrachten uitvoeren. Zoek onderweg naar kabouterpaaltjes om de juiste route te volgen. Als aandenken kunnen de kinderen hun eigen natuurschilderij maken, dat ze thuis kunnen neerzetten. En na afloop mogen ze de rugzak en materialen mee naar huis nemen.

Kijk goed uit naar schattige houten kabouters onderweg, want zij wijzen je de weg naar plezier en avontuur. Deze geweldige activiteit kost slechts €6.50 voor kinderen van 3 t/m 7 jaar en duurt ongeveer 1,5 uur. Voor meer informatie kun je contact opnemen met HeideCafé Strabrechtse Heide op T 040-2279817.

Terwijl je buiten bent, kun je samen met je kinderen genieten van de herfstschatten die de bosgrond rijk ik: kastanjes, eikels, dennenappels en prachtige bladeren. Neem een mandje mee en begin met verzamelen! Thuis kunnen jullie de mooiste knutselwerken maken, zoals diertjes van kastanjes met satéprikkers, dennenappels omtoveren tot egeltjes, of kastanjes beschilderen met witte verf en een dun penseeltje.

Mijn Heeze wenst jullie alvast een mooie en avontuurlijke vakantie toe.

Referenties:

tperron.nl/programma

Staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/kabouterpad-strabrechtse-heide

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp

Share:

Heb je een foutje gespot in onze tekst? We waarderen je feedback! Neem gerust contact op met de redactie via info@redactie.nl. Samen streven we naar de best mogelijke content.

redactie@mijnheeze.nl

Whatsapp: 06 29222435

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292