728 fietsen gecontroleerd en 55 Fietsen werden afgekeurd

De afdeling Heeze-Leende van Veilig Verkeer Nederland controleerde dit jaar in de maanden oktober en november de verlichting van de fietsen van de scholieren van de groepen 3 t/m 8 van alle basisscholen in onze gemeente. 

Afbeelding van Anja via Pixabay | Tekst: VVN, afd. Heeze-Leende (z.d.) persbericht resultaat fietslichtcontrole 2023.doc

Ook de plaatselijke rijwielhandelaar Paul Tonnaer deed mee aan deze actie. Zij repareerden ter plaatse de kleine gebreken aan de verlichting.

In totaal werden 728 fietsen gecontroleerd op de 7 basisscholen. 105 Fietsen hadden een klein gebrek, dat ter plaatse werd hersteld door de rijwielhandelaren. 55 Fietsen  werden afgekeurd omdat het licht niet ter plekke door de rijwielhandelaar kon worden hersteld of dat er geen verlichting op de fiets aanwezig was.

De verlichtingsactie werd mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Noord Brabant en de gemeente Heeze-Leende en de controle werd uitgevoerd door vrijwilligers van VVN, afdeling Heeze-Leende.

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp

Share:

Heb je een foutje gespot in onze tekst? We waarderen je feedback! Neem gerust contact op met de redactie via info@redactie.nl. Samen streven we naar de best mogelijke content.

redactie@mijnheeze.nl

Whatsapp: 06 29222435

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292