3D textiel direct draagbaar van de weefmachine

Een T-shirt geweven in 3D en dus direct draagbaar vanaf de machine en een 3D geweven lamp met licht-doorlatend papiergaren. Je bekijkt het tijdens Dutch Design Week waar textielbedrijf Van Engelen & Evers uit Heeze de laatste duurzame textiel innovaties toont met als doel lokaal te produceren voor duurzame mode- en interieurmerken. Bezoek de expositie tijdens Dutch Design Week van 21-29 oktober, 11:00 – 18:00 Kazerne, Paradijslaan 2 Eindhoven.

Foto’s: Van Engelen & Evers B.V. (Z.d.) DDW_Marloes_EE Exclusives.jpg, DDW_WEEEF_Kelly Konings.jpg, DDW_WEEEF_Marieke Marlou.jpg | Tekst: Marloes Evers (2023, 16 oktober) PERSBERICHT_3D weven_Heeze_16-10-2023.docx

De revolutionaire 3D weeftechniek

Een kledingstuk wordt gemaakt van een stof die bij traditionele confectie geknipt wordt en daarna aan elkaar gestikt. Met het gebruik van de 3D weeftechniek ontwerp je een stof die uit meerdere lagen bestaat. In de stof teken je de pasvorm van T-shirt, tas of lamp. Na het weven van de stof knip of laser je het product uit en vind er nog maar een klein stukje confectie plaats. Een revolutionaire techniek die lokaal produceren weer mogelijk en betaalbaar maakt. Ook duurzaam, want doordat het gehele product op 1 plaats wordt gemaakt voorkom je veel CO2-uitstoot.

Van innovatie naar schaalbare productie

Al meer dan 10 jaar ontwikkelt de R&D afdeling van Van Engelen & Evers nieuwe producten in samenwerking met designers en kunstenaars. Het bedrijf is al sinds 2000 vriend van Design Academy Eindhoven. De combinatie van design, vakmanschap en technologie resulteert in spannende resultaten. Producten worden verkocht via WEEEF (het eigen merk van het bedrijf), of gepresenteerd aan merken in de markt waar E&E voor kan produceren. Van Engelen & Evers heeft als doel lokaal producten voor mooie merken en bedrijven te produceren en is daar met een machinepark van meer dan 25 machines voor uitgerust.

Over familiebedrijf Van Engelen & Evers

Al sinds 1900 is weverij Van Engelen & Evers gevestigd in Heeze. Hier werken vakmensen op state-of-the art machines aan labels en jacquardstoffen. Het bedrijf is hofleverancier en STeP-(sustainable)-by-Oekotex gecertificeerd. Inmiddels is de vijfde generatie actief binnen het familiebedrijf.

Expositie Dutch Design Week “WEEEF – textile production beyond generations”

Dutch Design Week 2023 is van 21-29 oktober te bezoeken. De expositie WEEEF – textile production beyond generations toont 3D geweven lampen, tassen en T-shirts. Exlusieve jacquardstoffen en wandbekledingen in samenwerking met verschillende designers en een mooie collectie dekens en kussens. Bezoek Kazerne, Paradijslaan 2 in Eindhoven, dagelijks van 11:00 – 18:00.

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp

Share:

Heb je een foutje gespot in onze tekst? We waarderen je feedback! Neem gerust contact op met de redactie via info@redactie.nl. Samen streven we naar de best mogelijke content.

redactie@mijnheeze.nl

Whatsapp: 06 29222435

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292